Projectmanager

Projectmanagement in het veiligheidsdomein

Hoe zorgt u ervoor dat uw veiligheidsproject succesvol de eindstreep haalt? De projecten zijn vaak complex en er zijn veel organisaties met verschillende belangen bij betrokken. Xenario biedt de expertise om een project succesvol af te ronden door haar kennis in het samenwerken met het Openbaar Bestuur en het in goede banen leiden van omvangrijke en complexe veiligheidsprojecten.

Elk project start met een doordachte analyse met oog voor detail en een overstijgende blik op het proces. Deze analyse is de basis voor het opstellen van een projectplan dat wij stapsgewijs met u doornemen. Xenario zorgt ervoor dat projecten zorgvuldig afgerond of overgedragen worden en dat de opgebouwde kennis en opgeleverde producten binnen de organisatie goed gewaarborgd worden.

Xenario methodiek

Xenario vormt de spil tussen de interne organisatie van de opdrachtgever en de eventuele externe betrokken partijen. Wij zorgen ervoor dat de juiste partijen aan tafel zitten. Door de inhoudelijke expertise en kennis in het ambtelijke speelveld zijn onze projectleiders flexibel en doeltreffend inzetbaar. Zij hebben deze expertise opgedaan door gewerkt te hebben aan veiligheidsvraagstukken in zowel de publieke als private sector. Denk hierbij aan grootschalige evenementen, woonoverlast, multiprobleem huishoudens, crisisbeheersing, openbare orde en veiligheid.

Elk project vraagt om een op maatwerk toegespitst projectplan afhankelijk van de behoeften van de opdrachtgever en het type veiligheidsvraagstuk. Heeft uw organisatie behoefte aan een concreet plan van aanpak (producten, resultaten), een planning met een bijpassende projectstructuur?

Op zoek naar projectleiding?

Xenario schrijft een projectplan naar uw wensen en behoeften vanuit een doordachte analyse vanuit onze kant, waar de organisatie van samenwerking met (externe) veiligheidspartners in is opgenomen

Xenario kan een project leiden en neemt u daarmee werk uit handen. Door bijvoorbeeld het contact met de interne organisatie en/of externe betrokken partijen die u te veel tijd kosten. Wij bieden het invullen van diverse rollen zoals aansturing van projecten, het stimuleren van samenwerking tussen partijen en het voorzitten van bijeenkomsten.

Organiseren is naast adviseren een taak die Xenario met plezier doet. Overzicht houden, een goede planning of afspraken maken zijn voor ons ook activiteiten die onder projectleiding vallen. Voor elk project is de inhoud en daardoor de rol van Xenario anders. Het leveren van maatwerk is voor ons op elk project van toepassing.

 

Wij bieden projectleiders aan die tijdelijk een project of programma uitvoeren, een team begeleiden of een projectorganisatie aansturen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op of vraag een offerte op maat.

CONTACT

Neem vrijblijvend contact met ons op


Mariëlle Heuvelmans

06-27109874


Lonneke Gijsbers

06-46128750